Back to site

Pomoč pri zaščiti svojih pravic za velika dela v javni domeni!

7. oktobra 1998, sta House in senat opravil S. 505, " Sonny Bono Copyright Term Extension zakona "(CTEA), sega že preveč dolgo trajanje varstva avtorskih pravic za naslednjih 20 let. Zakonodaja naj bi ga pokriva tudi del, ki že obstajajo - nepričakovanega darila za posebne interese, kar upravičeno pripada javnosti. Predsednik Bill Clinton, samooklicane podpornik malček, podpisala predlog zakona o 27 oktober 1998. Tako kot kongres, nekdanji predsednik Clinton razprodan interese ameriške ljudi, da nekaj lastnikov dragocenih avtorskih pravic iz leta 1920 in leta 1930. 15. januarja 2003, United States Supreme Court v bistvu zanikal svoje institucionalne obveznosti za razlago ustave, da se ohrani sistem zavor in ravnovesij, ki jih ustanovijo ustanovni očetje. Ta spletna stran prikazuje, kako in zakaj kongresne dejavnosti in affirmance vrhovnega sodišča, od tega so tragične napake.

Ta stran vsebuje tudi gradiva o pravu in politiki glede avtorskih pravic na splošno dlje v upanju, da se pri tem pojavi vprašanje ponovno (kot je, bo sedaj, ko je vrhovno sodišče, ki kongres carte blanche v zvezi z avtorskimi pravicami, okoli leta 2015 ali tako), bodo tisti, ki želijo braniti javni interes, nekaj streliva.

Vsakdo bi moral biti hvaležni za prizadevanja Stanford zakona profesor Lawrence Lessig, ki je osrednjo točko v ustavno izziv, ki dobavljajo neizmerno količino njegov talent časa, denarja, in izredno, da vzrok. Čeprav napor je bil na koncu uspe, mu je uspelo s čimer se je vprašanje pred javnost, ki so me v celoti ne more storiti, ko je bil zakon, ki obravnava kongres. Če smo pozorni, smo MORDA sposobni ustaviti iskanje rent posebnih interesov naslednjič, ko želijo line lastne žepe na račun našega kulturnega razvoja. Prosimo, obiščite spletno stran profesor Lessig je za informacije in ideje o novih pristopov k spodbujanju javnosti glede tega katastrofalno Odrekanje ustavnih dajatve s strani vrhovnega sodišča.

Published (Last edited): Dec 8 , source: http://www.LAW.asu.edu/HomePages/Karjala/OpposingCopyrightExtension/