Back to site

Stanford Copyright Opomnik 2010-11

PDF Version

Uporaba Facebook kot del razreda nalogo, ki povezuje gradiva tečaja spletno stran, ki ustvarja multimedijske predstavitve za konferenco, in celo poslušanje glasbe s prijatelji je le nekaj primerov vsakodnevnih aktivnosti, ki so avtorsko posledice. Ker avtorskih pravic je tako zakoreninjena v vsakdanjem življenju kampusu, je pomembno za vsakogar v Stanford skupnost, da imajo delovni razumevanje zakona o avtorskih pravicah, zlasti ker ne seka z uporabo tehnologije na kampusu. Ta dokument pojasnjuje temeljni elementi zakona o avtorskih pravicah in je namenjena za obveščanje in usposabljanje na Univerzi skupnosti na zakon o avtorskih pravicah.

Člani skupnosti, Stanford, ki ne najdejo odgovore na svoja vprašanja v tem Opomnik bi vas prosimo, da se obrnete Lauren Schoenthaler nalks@stanford.edu v uradu generalnega svetovalca za pomoč.

To Opomnik zajema:

Peer-to-peer izmenjavo datotek

Za izmenjavo datotek in avtorsko pravo. Peer-to-peer (P2P) izmenjavo datotek je fantastično pravna tehnologija, ki omogoča posamezni uporabniki interneta za neposredno izmenjavo datotek med seboj. Težave se pojavijo, ko pa se za izmenjavo datotek programov, ki se uporabljajo za prenos in izmenjavo avtorsko zaščitenih del brez dovoljenja lastnika avtorskih pravic - kot programsko opremo, glasbo, filme, TV oddaje, igre in slike. Natančneje, lahko nepooblaščeno distribucijo avtorsko zaščitenih vsebin, vključno z nepooblaščenim P2P izmenjavo datotek, rezultat v civilnih in kazenskih obveznosti, poleg sankcij univerzo. Tako oseba, ki naredi kopijo avtorskega dela na voljo za nezakonito nalaganje in oseba, ki prejme ali prenosi nezakonite kopije so kršili zakonodajo o avtorskih pravicah in Stanford politike. Da ne bo pomote, tudi v zvezi z zakonito kupljenih vsebin (na primer film ali pesem), odsotnosti dovoljenja lastnika avtorskih pravic (na primer, založbo ali film studio), je nezakonito, da bi druge, da naredijo, in hrani kopijo tega dela.

Civilnega in kazenskega izmenjavo datotek Posledice. Lastnik avtorskih pravic ali njegov pooblaščeni zastopnik lahko zakonito skeniranje internetnega prometa in pošljejo pritožbo (pod Digital Millennium Copyright Act) na Stanford kot ponudnik internetnih storitev. Druga možnost je, lahko nosilec avtorskih pravic datoteko John Doe tožbo proti IP naslov in Stanford bi moral zagotoviti identitete uporabnika omrežja Stanford v odziv na veljaven nalog. Copyright škodo, so običajno zakonsko to je določiti ne glede na dejansko škodo, ampak z zakonom. Minimalni znesek odškodnine za nenamerno kršitev je 200 $ na kršenje avtorskih pravic (na primer, izmenjavo datotek eno pesem ali en film) in naklepno kršitev lahko privede do kazni v višini do 150.000 $ na kršitev. 17 USC 504. Za izmenjavo datotek lahko za posledico tudi kazenski pregon in kazen do 10 let zapora. 17 USC 506;. 18 USC 2319 vsako leto od leta 2003, so lastniki avtorskih pravic vložile zahtevke proti posameznim študentom Stanford in uslužbenci, ki se ukvarjajo z nezakonito izmenjavo datotek, Stanford in študentje so skupaj izplačanih ocenah 150.000 $ za reševanje njihovih terjatev.

Stanford za izmenjavo datotek Posledice. Upravni Vodnik Memo 62 ( http://adminguide.stanford.edu/62.pdf ), prepoveduje nezakonito kopiranje ali distribucija avtorskega gradiva. Stanford spremlja in se odziva na vsako pritožbo o avtorskih pravicah. Ne delite svoje geslo. Odgovorni ste za to, kar se dogaja na vašem sistemu.

Copyright Pritožba Stanford politiki za študente. Po prejemu prvega očitka avtorskih pravic, Urad za informacijsko varnost je avtomatiziran postopek, da o tem obvesti študenta. Študent mora odgovoriti na pritožbo v kratkem časovnem obdobju, ki v obvestilu, običajno 2 dni. Poleg tega, da odgovor na pritožbo, mora študent sprejeti in opraviti kratek kviz o zakonu o avtorskih pravicah in izmenjavo datotek. Če študent ne odgovori v dodeljenih časovni okvir bo, študentje internetna povezava prekine in študent, se lahko zaračuna 100 $ pristojbine, ki se ponovno povezal z internetom. Po prejemu Drugi očitek se lahko študenti internetna povezava takoj prekine. Študent se lahko zaračuna 500 $, da se ponovno povezal z internetom. Študenti Residence Dean (undergrad) ali Department predsednik (podiplomski študent) se lahko predložijo o incidentu. Na redko tretji očitek, bo študentom internetna povezava takoj prekine. Zadeva se bo iz sodnih zadev, in študent se lahko zaračuna do $ 1000 za pridobitev nove pravice Internet..

Copyright Pritožba Stanford politiki za predavatelje in osebje. Kadar osebje dobijo prvi ali drugi očitek, se zadeva predloži nadzorniku in HR. Disciplina do vključno prenehanja se lahko naložijo. Če član fakultete na Stanford prejme več kot eno pritožbo, se zadeva predloži Department predsednik. Stanford bo verjetno prekine Stanford podpira doma DSL povezave ob prejemu drugega očitka. Po prejemu zelo redek tretji očitek, administrativno, Stanford prekine internetno povezljivost, vključno onemogočili ID SUNET, in je zadeva na navedeno za discipline: Fakulteta so iz Provost, in osebje iz HR in lahko pričakujejo, da se prekine.

. Tehnološki odvračanja Stanford ima naslednje temeljijo na tehnologiji odvračilna za boj proti nezakonitim za izmenjavo datotek:

Prosti in pravne Zabava na internetu! Obstaja več možnosti za dostop do brezplačne pravne in glasba, TV in filmi. MPAA je celotno stran, ki navaja številne pravne vire za dostop do televizije in filmov iz računalnika, vključno s seznamom vseh velikih omrežij (ki je na splošno dodajati novih kaže dan po tem, ko izvirno zračenje). Glej http://www.mpaa.org/contentprotection/get-movies-tv-shows.

Še posebej priporočamo:

Zakon o visokem šolstvu možnosti leta 2008 (HEOA). HEOA potrebna ministrstva za šolstvo, da razvijejo predpisi nalagajo obveznosti na univerzah, ki se nanašajo na učinkovito izvajanje nezakonite izmenjave datotek na kampusi. Oktobra 2009 je bilo dokončanih predpisi. Glej CFR 668,14 (b) (30) in 668,42 (a) (10), http://edocket.access.gpo.gov/2009/pdf/E9-25373.pdf. Po pregledu teh predpisov, Stanford je bil prepričan, da je že imela v mestu zahtevane mehanizme za odvračanje nezakonite izmenjave datotek na kampusu. Stanfords celoten načrt pod HEOA se nahaja na,http://www.stanford.edu/dept/legal/Worddocs/heoa_compliance.pdf.


Nazaj na vrh

TEMELJNA NAČELA COPYRIGHT

Zakon. Copyright zakoni zaščititi izvirna dela avtorstva. Copyright Act daje lastnik avtorskih pravic za:

Te izključne pravice, za katere veljajo le omejene izjeme.

V akademskih krogov, pet glavnih izjeme za izključne pravice lastnika avtorskih pravic, so:

Teh pet izjeme so opisani v nadaljevanju. Upoštevajte, da ni krovni copyright razen za akademske namene, znanstvene revije in besedilo založniki pričakujejo licenčnine za uporabo njihovih vsebin.

Če nobena izjema, zaprosijo za dovoljenje. Razen če ni izjema izključni lastnik avtorskih pravic za pravice velja, morate pridobiti dovoljenje lastnika avtorskih pravic za kopiranje, distribucijo, razstavljanje ali opravljajo avtorsko delo, v katerem koli mediju za kakršen koli namen. Obseg Copyright. Copyright interesov pritrdite na skoraj vseh oblik ujetih vsebin, vključno s tradicionalnimi dela, kot so knjige, fotografije, arhitekturne risbe, glasbe, drame in kiparstvo. Zakoni tudi prilagajajo spremembam v tehnologijah, in jih vključiti v njihovo področje sodobnih oblik dela, kot so filmi, elektronski mediji, spletne strani, programske opreme, multimedijskih del in nekaj podatkovnih baz. št znamke ali registracijo potrebno. avtorskih pravic pripisuje izvirno delo, ki je ", nameščenih na kateremkoli otipljivem izraznem mediju" (tj., medij, ki je zajet v dostopni obliki vsebine) pri oblikovanju dela je. Registracija ni potrebna za pridobitev avtorskih pravic, čeprav je lahko potrebna registracija za uveljavljanje avtorskih pravic v zveznih sodiščih. Works objavljenih po letu 1989 tudi ni treba, da so obvestilo o avtorskih pravicah (tj. © Stanford University 2010), da uživajo zaščito avtorskih pravic. Torej, če ste v dvomih, velja domneva o avtorskih pravicah.Kazni. kazni za kršitve avtorskih pravic je lahko kruto. Zakoni o avtorskih pravicah, lahko sodišče dodeli do 150.000 $ v civilnih zakonskih odškodnine za vsak posamezen namerne kršitve; kršitev avtorskih pravic je lahko tudi kaznivo dejanje po zveznem zakonu. Pod politike Stanford, lahko kršitev zakona o avtorskih pravicah za posledico upravne ukrepe, kot so izguba omrežja privilegijev in SUNET ID, ali disciplinskih postopkih do in vključno s prenehanjem za univerzitetne predavatelje in osebje ter izgon za študente. (Glej Peer-to-Peer za izmenjavo datotek razdelku zgoraj, za več informacij o avtorskih pravicah kazni.)

Public Domain dela. Niso vsi del uživajo zaščito avtorskih pravic, ter vsa dela sčasoma padejo v javni domeni. Ko delo je v javni domeni, da se lahko prosto uporablja brez omejitev (razen če je bilo sprejemanje dostop do dela pod licenco, v tem primeru bodo pogoji za dovoljenje kontrole).

Domače Works : Obstajajo nekatere širše smernice, ki deluje prvič objavljen leta 1923 v ZDA, preden so v javni domeni. Domači del, objavljenih od leta 1923 do 1963, so zaščitene za 95 let od datuma objave, če je lastnik avtorskih pravic prenovljeno delo, ali če dela, ostala zaščitena z avtorskimi pravicami v okviru drugega countrys zakoni. Veliko dela, objavljena od leta 1923 do 1963 pa sodijo v javni domeni. Z nepovratnimi sredstvi Mellon Foundation, Stanford University Libraries je ustvarila bazo podatkov Copyright obnovo, http://collections.stanford.edu/copyrightrenewals, ki išče obnova evidence knjig, izdanih med 1923 do 1963 (čeprav na žalost zbirka podatkov ne zajema podatkov o možnost tujih zaščito avtorskih pravic). Dela objavljena od leta 1963 do 1978, so zaščitene za 95 let od datuma objave. Od leta 1978, deluje na splošno zaščito avtorskih pravic za avtorjevega življenja plus 70 let. Za več informacij o tem, kdaj domače delo vstopa v javni domeni, si oglejte odlične karte, ki jih Peter Hirtle, http://copyright.cornell.edu/resources/publicdomain.cfm (objavljen pod licenco Creative Commons).

Vlada ZDA Works : ameriške vlade dela (ne pa tudi lokalni ali državni vlada dela) nikoli zaščito avtorskih pravic in vpišite javnosti ob objavi.

Mednarodna Works : Kot domača dela, mednarodnega dela, prav tako sodijo v javni domeni. Z mednarodno pogodbo, moramo spoštovati dela, ki ostanejo v avtorskih pravic v tujino za celoten obseg njihovih avtorskih izrazov. Mnoge države so avtorske pravice izrazov, ki traja za avtorjevega življenja in 50 ali 70 let.Razen če ni posebnega znanja, da nasprotno v zvezi z določeno delo, je razumno pričakovati, da deluje 150 let stari in starejši so se v javni domeni.

Stanford spodbuja uporabo javnega materiala Domain, ki so splošno dostopna na internetu. Glej, na primer, projekt Gutenberg,http://www.gutenberg.org/wiki/Main_Page, Google Books, http://books.google.com/ (v napredno iskanje, kliknite na polni samo besedilo ).

Nazaj na vrh

Fair use doktrine

Fair Uporaba opredeljene. Fair Uporaba Doktrina predvideva omejena uporaba avtorskega gradiva za izobraževalne in raziskovalne namene brez dovoljenja lastnikov. To ni popolnoma izvzeta. Namesto tega mora vsak predlagani način uporabe je treba analizirati v okviru štirih del testa.

Fair Uporaba Applied. štirih del preskus za določitev pravične uporabe je nujno, nejasna in dejstvo, odvisni. V nekaterih primerih bi lahko dve razumni ljudje uporabljajo štirih dejavnikov na istih dejstev in doseže nasprotni sklepi. Če tehtanje in uravnoteženje analizo spodaj ne daje odgovora, se obrnite na avtorski in Fair poglavju Viri Uporaba spodaj.

Fair Uporaba Štiri Factor Test.

1. Kakšen je značaj uporabo? izobraževanje, neprofitna in osebno uporabo je z omejenimi možnostmi za pošteno uporabo, medtem ko je disfavored komercialno uporabo. Vendar pa je dejstvo, da je uporaba izobraževalne ali neprofitna v naravi, ne samo po sebi pomeni zlorabo, je nujno pošteno. Bolj pomembno kot izobraževalne ali neprofitna naravi uporabe je, ali je uporaba "transformativni" v naravi. Uporaba je transformativne če nadgrajuje, kritizira, pripombe, parodije ali kako drugače dodaja nekaj novega, da izvirno delo. Povedano drugače, vprašanje je, ali nova uporaba, po besedah vrhovnega sodišča, zgolj "nadomesti predmete izvirno ustvarjalnost, ali namesto dodaja nekaj novega, z namenom nadaljnje ali drugačne narave". Campbell v. Acuff Rose Glasba, 510 US 569 (1994) (notranji citati izpusti).

2. Kakšna je narava dela, ki se uporabljajo? Uporaba delo, ki je dejansko v naravi tehta do ugotovitev o fair use. Uporaba domiselnih del je bolj verjetno, da zahtevajo dovoljenje.

3. Kolikšen je znesek in bistvenosti dela, ki se uporabljajo? Uporaba le majhen del avtorskega gradiva nasvetov za pošteno uporabo, medtem ko uporabljate velik del kaže na potrebo po dovoljenje. Bodite previdni pri tem faktorjem, kljub temu, sodišče je odločilo, da kopiranje le 5% knjige ni bilo pošteno uporabo.

4. Will uporabo negativno vplivajo na vrednost avtorsko zaščitenega materiala? Pri delu je na voljo za nakup ali licenco po razumni ceni, kopiranje vse ali znaten del dela (namesto nakupa licenc ali zadostno število "pooblaščeni "izvodov), bi verjetno bilo pošteno. Če je le majhen del dela, je treba kopirati, in eden verjetno odpove z dela, če so potrebna dovoljenja, potem ravnotežje nasvetov za pošteno uporabo.

Dobra vera Fair Defense uporabe. Tudi če pride do kršitev avtorskih pravic, lahko sodišče zavrne dodelitev odškodnine, če kršitelj upravičeno verjel, da je bila uporaba poštena.

Nazaj na vrh

Prvi prodaji doktrino

Zakon o avtorskih pravicah določa, da lahko lastnik zakonito pridobljenih avtorsko zaščitenih vsebin, ki razpolaga s kopijo (posojajo, najem, prodati, dati-away, ali vrgel proč) brez dovoljenja lastnika avtorskih pravic. Po prvi prodaji doktrina, bi lahko fakulteta član posodi svojo kopijo knjige ali DVD za študente v svojem razredu. Ta izjema ne velja za posneto glasbo, in še veliko licenc programske opreme, prepove uporabo prvi prodaji doktrino. Poleg tega upoštevajte, da objavljanje digitalnih vsebin na spletu, ne sodi v prvi prodaji doktrina kot zaslon je ena od izključnih pravic imetnika avtorskih pravic. (Zagotavljanje povezavo do spletne strani lastnika avtorskih pravic je zakonita in priporočeno.)

Nazaj na vrh

Face-to-face dejavnosti poučevanja

Uspešnost ali Prikaz avtorskega gradiva Med Teaching Face-to-Face. Copyright Act zagotavlja oprostitev za opravljanje ali prikaz avtorskega gradiva v poučevanje face-to-face dejavnosti. Ta uporaba ne zahteva dovoljenje avtorja. Na primer, je dovoljeno pokazati celovečerni film, v razredu kot del razredu učenja.Upoštevajte pa, da ta izjema ne dovoljuje kopiranja ali distribucije dela - le razstavljanje ali ga opravlja v času razredu.

Nazaj na vrh

Izobraževanje na daljavo

Učenje na daljavo in TEACH zakona. Teach Zakon razširja v omejenem obsegu Face-to-Face Teaching izjema posredovano učenje na daljavo tečaji. TEACH Zakon je dokaj ozek, in se le redko uporablja na Stanford, kot Stanford je zelo malo posredovano na daljavo spletne tečaje. (Ta zakon ne velja za iTunes U tečajev;. Fakulteta bo morala opreti na doktrino pravične uporabe za tako tečajih) Če zakon ne velja, prenosi predstav celotne ne-dramskih del in razumno in omejenih delov vseh drugih zmogljivosti ali se lahko avdiovizualno delo, ki brez dovoljenja, pridobljenega od lastnika avtorskih pravic. Če želite izkoristiti zakona, morajo po strogih zahtevah je treba upoštevati:

Predstava prikazati ali mora biti:

 • Redni del posredovano poučevanja dejavnosti;
 • Made by, na smeri, ali pod nadzorom inštruktorja, in
 • Neposredno povezani in materialne pomoči na vsebino seveda.
Poleg tega morajo biti naslednje tehnološke nasloni za glavo lahko v veljavi:
 • Vsebina mora biti dostopna le tistim študentom, ki so vpisani v teku;
 • Vsebine morajo biti dostopni le za čas trajanja seje razreda;
 • V kolikor tehnološko mogoče, mora biti vsebina zaščititi pred nadaljnjo distribucijo ("nižji stopnji, pod nadzorom"), in
 • Kolikor tehnološko mogoče, vsebina ne sme biti predmet retencije študentov.
Vse gradivo prikazan pod TEACH zakona mora vsebovati naslednje obvestilo:

Gradiva na tej spletni strani so seveda samo za uporabo vpisanih v ta predmet za namene, povezane s to usmeritev in se ne smejo ohraniti ali še razširjajo. Gradiva na tej spletni strani se seveda lahko zaščiteni z avtorskimi pravicami; vsako nadaljnjo uporabo tega materiala je lahko v nasprotju z zveznim zakonom o avtorskih pravicah.

Lahko digitalizacijo dela za zaslon iz analogne oblike pod pogojem, da:
 • Št obstoječo licenco digitalno kopijo je na voljo za uporabo na univerzi, in
 • Le tisti del, potrebnih za prenos digitaliziranih (to pomeni, samo razumno omejen del).

Opomba : TEACH zakon ne dovoljuje:

 • Nalaganje material, kot so učbeniki, coursepacks ali druge vire, običajno kupujejo študente za pregled izven učilnice. (TEACH zakon velja le za del, ki bi inštruktor prikazati ali igrajo v razredu Vsaka nalaganje materiala za (ne-učilnici) študijske namene morajo biti v skladu z zakoni o avtorskih pravicah, vključno s pošteno načeli uporabo.);
 • Nalaganje materialov, posebej v prodaji kot tečaji izobraževanje na daljavo, in
 • Nalaganje material, ki je bil pridobljen nezakonito.

Gruzija Harper, odvetnik z University of Texas knjižničnega sistema "je razvil odlično kontrolni seznam, da ugotovite, ali" ste pripravljeni za uporabo TEACH zakona. " http://www.utsystem.edu/ogc/intellectualproperty/teachact.htm ; Stanford je imenovan TEACH zakona zastopnik Lauren Schoenthaler, višji svetovalec University, na lks@standford.edu ali 723-9611.

Nazaj na vrh

TEHNOLOGIJA IN AVTORSKE PRAVICE

V General. Digitalno ustvarjena dela in analogni del, spremeni v digitalni obliki in dajejo na internetu so zaščiteni z zakoni o avtorskih pravicah.

Bodite previdni pri prenosu. Bodite pozorni na uporabo avtorskih / pošteno načel pri prenosu gradiva z interneta. Samo zato, ker dela je objavljen na internetu, ne pomeni, da je lastnik avtorskih pravic v njem dal dovoljenje, da naredijo kopije ali distribuirati dela na druge. Upoštevajte tudi, da je bilo gradivo dano na internetu brez dovoljenja avtorja

Bodite previdni pri vnosu. Bodite posebej pozorni na uporabo avtorskih / pošteno načel pri nalaganju gradiva v internet. Morda bi bilo popolnoma sprejemljivo pod doktrino pravične uporabe vključiti več grafov iz različnih člankov, ki se vključijo v napisan za razred, to verjetno ni pošteno uporabljati pa, da jih objavijo grafe na svet skozi napotitve istega papirja na internetu.

. Zaščitite Copyright bi Electronic distribucija avtorskega dela na stanje: To delo je zaščitena z zakoni o avtorskih pravicah in je na voljo le za izobraževalne navodila. Vsaka nedovoljena uporaba je lahko predmet disciplinskih ukrepov in / ali civilne ali kazenske odgovornosti, kot jih določa zakon.

DMCA in dostop Izogibanje. Digital Millennium Copyright Act iz 1998 (17 USC 1201 (a) (1)) prepoveduje izogibanje tehničnim ukrepom, ki nadzorujejo dostop do avtorsko zaščitenih del (tj., upravljanje digitalnih pravic tehnologije). Do tega leta, ta prepoved tudi preprečiti izogibanje take ukrepe za dostop le majhen del, ki bi bila utemeljena v skladu s Fair doktrine uporabe (npr. posnetek iz filma). V letu 2010 je knjižničarka kongresa priznal, da je izogibanje za dostop do majhnih porcijah za izobraževalne namene, ki jih visokošolskih in univerzitetnih profesorjev in študentov sprejemljivo, in ne bo več predmet prepovedi.

Povezava na to! To je splošno sprejemljivo, da točko druge, da gradivo, objavljeno na internetu, z zagotavljanjem povezavo na spletno stran. Povezava sama po sebi ni kopija vsebine - to je le smer na vsebino. Ker link-ponudnik ne podaja nobenih kopij, je na splošno povezovanje zunaj meja zakona o avtorskih pravicah.Izjema je, da bi bilo prispevki kršitev, da poskrbi za povezavo do spletne strani zavestno gostovanje avtorsko zaščitenega materiala nezakonito. Torej, povezava na objavo virov neposredno, kot so revije in časopisi.


Nazaj na vrh

Uporaba tehnologije v razredu

Fakulteta Začeti uporabo spletnih orodij za sodelovanje in viri, kot so družabne spletne strani medijev, blogi, wikiji, itd Ni dvoma, da je za nekatere tečaje bo uporaba in zanašanje na spletne strani in orodja za sodelovanje izboljšanje izobraževalne izkušnje. Bolje je, da za takšna orodja, ki jo gosti Stanford zmanjšati pomisleke glede lastništva vsebine, zaupnosti informacij študent, in varnost spletnih strani tretjih oseb. Tretjih strank orodja in spletne strani, se lahko primerno uporabiti, kjer ni primerljiva Stanford orodje na voljo. Številni ponudniki storitev, pa zahtevajo posamezne uporabnike, da se prijavite za račun, in se strinjam s pogoji uporabe v zameno za uporabo storitev. Fakulteta bi morala pregledati pogoji uporabe, in bodite pozorni na vsebino skrbi lastništva (npr., so študentje morajo dati proč ali licence njihovih avtorskih pravic v študentsko-vsebine na storitev?), Se nanaša na zasebnost (na primer, lahko študent nadzor nad distribucijo svoje študentsko-vsebine?) in uporabo vsebin za ne-Stanford namene (na primer, bo ponudnik storitev hraniti izvod študent-vsebine, za podatkovno rudarjenje ali drugih ne-Stanford povezane namene?). Fakulteta naj obvesti študente v učne načrte, ko bodo orodij drugih izdelovalcev uporablja v tečaj, in naj opozori učence, da pogoji uporabe. Fakulteta je tudi delo s študenti, ki niso udobno podpisom na posebne tretjih oseb pogoji uporabe, vključno z, kjer je to mogoče, kar omogoča študent, da sodelujejo v postopku brez zanašanja na tretje osebe orodij. Za več informacij si oglejte,http://www.stanford.edu/group/security/securecomputing/Restricted_Data_Handling_FAQ.html # Q7

Nazaj na vrh

SNEMANJE TEČAJI

Fakulteta Začeti Capture in radiodifuzijo tečajev. Pred snemanje in predvajanje seveda Stanford, mora fakulteta upoštevati številna vprašanja. Ti vključujejo intelektualne lastnine in vprašanjih zasebnosti, in Stanford avtorskih pravic in videotaping politike. Nekateri razredi ne bi bilo primerno za javno potrošnjo. Nekaj primerov razredov, ki se zanašajo na veliko v razredu uporabi in prikazovanje tretjih oseb avtorsko zaščitenih vsebin, razredi, ki vključujejo razpravo o prepoznavnih bolnikov ali raziskovalnim področjem, in razredi, ki zahtevajo znatno razred udeležba študentov, ki je lahko neprijetno, ki jih misel, da svoje misli se bodo radiodifuzno izvajala na svetu. Študenti morajo imeti predhodno obvestilo, da bo seveda evidentirati in oddajanje, površina prostora mora biti v prahi za študente, ki želijo ostati off-kamero, fakultete naj bi sami voljo za odgovore na vprašanja študentov off-kamero (na primer, v času uradnih ur). Obstaja več skupin, ki bi lahko fakulteta z delom, da ugotovi, ali je smiselno, oddaja posebno tečaj ali predavanje, vključno z iTunes U Stanfords nahttp://itunes.stanford.edu/contribute/, Jeremy Sabol, jsabol@stanford.edu na Center za poučevanje in učenje (CTL) in Lauren Schoenthaler, lks@stanford.edu, v pravni pisarni.

Študentska Intiated Uporaba snemalnih naprav v razredu. Študenti ne smejo snemanje (avdio in / ali video), predavanja odsotnosti izrecnega dovoljenja fakultete vodilnih seveda, in, če je primerno, gostujočih predavateljev. Ko je izdano dovoljenje, študenti se strinjajo, da uporaba takih posnetkov le za osebno uporabo, in se strinjate, da ne boste objavljali takih posnetkov na internetu, ali kako drugače jih razdelili. Študenti, ki potrebujejo posnetki predavanj za invalidnost, povezanih razlogov naj se obrnejo na Urad za večjo dostopnost izobraževanja, http://studentaffairs.stanford.edu/oae/students.

Nazaj na vrh

TEČAJ UPRAVLJANJE SPLETNE STRANI

Elektronski CoursePacks in vaj Software. Večina tečajev uporabo osrednji spletni portal za dostop do informacij razredu in branje seznamov. Fakultete in študenti lahko delovno mesto ali povezavo do avtorskega gradiva na zaščitena z geslom seveda straneh samo v skladu z načeli o avtorskih pravicah. Pred digitalizacijo avtorskega gradiva, naj fakultete pregled Stanford University Libraries (SUL), elektronska gospodarstev, da ugotovite, ali že obstoječe licence za vsebino že obstaja. SUL je zagotovila licenc za več deset tisoč spletnih del, in še veliko drugih del, ki so na voljo v elektronski obliki preko javne licence, kot so Creative Commons licence. Poleg tega, si oglejte razdelek Javni Domain za sklicevanje na nekaj odličnih projektov digitalizacije, ki opravljajo javno dostopnega vsebine na voljo na spletu. Podobno, namesto ustvarjanja digitalno kopijo dela, če je mogoče, se fakulteta člani spodbujati, da povezave do vsebine, spletne strani lastnikov, kot so na novic. Če te možnosti niso na voljo, digitalizirana vsebina je sprejemljiva v omejenih okoliščinah. Fakulteta član mora presoditi, ali uporaba je pošteno uporabo - kot je eno samo, nedavni članek novice, ali nekaj slik - ali pa je potrebno dovoljenje od lastnika avtorskih pravic - kot nekaj poglavij iz učbenika. Zvok vodilo je, da če avtorskih pravic je bilo potrebnih, da se nekaj v coursepack, potem je avtorskih pravic potrebno, da ga postavite v razredu spletni strani. Raje spletni tečaj za upravljanje sistema v Stanfordu je nalog, ki se nahaja na http://coursework.stanford.edu/. Coursework ponuja spletno dokument bank in zaščitene z geslom dostop do sistema, seveda samo udeležencem.

Nazaj na vrh

MULTI-MEDIA PREDSTAVITVE

Konferenca o pravični smernicah za uporabo v razredu predstavitev: "Vzgojitelji lahko vsebujejo dele zakonito pridobljeno avtorsko zaščitenih del pri izdelavi svojih izobraževalnih multimedijskih programov."

Nič več kot 10% ali 3 minute (kar je manj) gibanja na osnovi del;
št več kot 10% ali 30 sekund (kar je manj) pesmi ali video,
št več kot 10% besedila, in
Celotna fotografije ali se lahko uporabljajo ilustracije pod pogojem, da ne več kot 10% ali 15 slik
(kar je manj) prihaja iz katerega koli enega vira.

Za predstavitev v razredu, ki ne bodo objavljena na javnem internetu, so te smernice namenjene za predloge in niso določene v kamen. Ampak, za vse multimedijske predstavitve, ki bo objavljen na internetu ali na trgu, te smernice ne veljajo. Objavljanje do interneta, tudi sam avtorsko podobo v predstavitvi, kot so politične risanke, ne sme biti pošteno uporabo.

Nazaj na vrh

KNJIŽNICA COPYRIGHT PREUDARKI

Knjižnica Oprostitev za razmnoževanje avtorskih del. Copyright zakoni določajo nekatere izjeme za knjižnice in arhive za reproduciranje avtorskih del.

Vložitev Course Reserve. Nekatere knjižnice na Stanfordu ne bo sprejel več fotokopije avtorskega gradiva, potrebnih za tečaj rezerv, ne da bi najprej dovoljenja imetnika avtorskih pravic. Druge knjižnice na univerzi bo sprejel omejeno število fotokopij za seveda rezerve. Posvetujte se posamezne knjižnice za svojo politiko. Politika Stanford University Libraries "na rezervo, seveda se nahaja na http://library.stanford.edu/services/course_reserves/index.html.

Pustite, da nekaj mesecev za Course Reserve Dovoljenje. Upoštevajte, da lahko izpolnite obvezne rezerve tečaj traja dva do tri mesece pred četrtletjem se začne, če knjižnica ne že ima kopijo publikacije in avtorskih pravic dovoljenje je potrebno. Contact. Za informacije o operacijah rezerve v kampusu knjižnicah, naveže stik z ustreznim knjižnico (glej http://libraries.stanford.edu/ ).

Fax tako za tisk in medije rezerve: (650) 723-3992 Print Rezerve: Call Loan Desk pri Green Library (650) 723-1493 ali email ali email greencirc @ Stanford. edu Media Rezerve: (650) 723-9394 Joe Leggette, Media in rezerve Specialist, (650) 725-1179 ,,mediares@stanford.edu (650) 723-3992
(650) 723-1493 ali email
(650) 723-9394
(650) 725-1179 ,

Nazaj na vrhPridobitev dovoljenja za UPORABE avtorskega gradiva

V General. Če izjema (kot poštena uporaba, knjižnica izjema, face-to-face dejavnosti poučevanja ali izobraževanje na daljavo), ni jasno na voljo, je treba dovoljenje za uporabo avtorskega dela je mogoče dobiti od lastnika avtorskih pravic. Zahteve za uporabo avtorskega gradiva je običajno mogoče poslati dovoljenje oddelku založnik dela. Predpostavimo, štiri do šest tednov za zahtevo za predelavo. Dovoljenje zahteva mora vsebovati:

1. Naslov, avtor in / ali urednik, in izdaja.
2. Natančno material, ki se uporablja.
3. Število izvodov je treba izvesti.
4. Namen uporabe materiala, na primer, izobraževanja.
5. Oblika porazdelitve, na primer, kopija na učilnici, objavljen na internetu z zaščito z geslom.
6. Ali je gradivo, ki se prodajajo (npr. kot del coursepack).

Journal členov. Stanford knjižnice imate dovoljenje odejo copyright iz številnih revij. Pred posredovanjem zahteve za članek, se obrnite na ustrezno knjižnico, da vidim, če je dovoljenje, ki zajema odejo članek, ki bi jih želeli uporabiti. Copyright Potrditev Center (CCC). CCC je sposobna dati dovoljenja za uporabo na številnih materialov za plačilo. Obrnite se na CCC na http://www.copyright.com ali (978) 750-8400 . (978) 750-8400 .

(978) 750-8400 .

Dokazi dovoljenja. pisnega dovoljenja je treba pridobiti in ki jih vodi akademski oddelek. Če ustno dovoljenje se dobi samo je treba pisno hrani zapis ustnega dovoljenja.

Nazaj na vrh


OBLIKOVANJE avtorsko zaščitenih del na Univerzi Stanford

Raziskovalna politika Handbook oddelek 5.2. To Copyright Reminder v prvi vrsti obravnava uporabo vsebine tretje osebe avtorsko zaščitene. Stanford University Research Policy Handbook oddelek 5.2 ureja oblikovanje avtorskih del na Stanfordu in s Stanford fakultete, osebje, študentje in povezane družbe.Splošno načelo je določeno:

Avtorska pravica je lastništvo in nadzor intelektualne lastnine v originalnih del o avtorstvu, za katere velja zakon o avtorskih pravicah. To je politika, ki University vse pravice iz avtorske pravice ostanejo z ustvarjalca, razen če delo ni delo-za-najem (avtorskih pravic in telovniki na Univerzi v skladu z zakonodajo o avtorskih pravicah), je podprta z neposredno dodelitvijo sredstev v okviru Univerze za opravljanje posebnega projekta, ki jo je univerza, veliko uporablja virov univerze ali osebje, ali je kako drugače predmet pogodbenih obveznosti.

Prosimo, preglejte celotno politiko na http://www.stanford.edu/dept/DoR/rph/5-2.html.

Nazaj na vrh


Objavo del v revijah

Stanford splošno * ne predpisuje nobenih avtorskih pravic stališče, da bi svoje člane skupnosti se pri objavi člankov ali knjig. Ta del je na voljo kot informacije za naše skupnosti.

(* Šola za šolstvo je odprtem dostopu pobuda je opisano v nadaljevanju.)

Objavljanje informacij za raziskave ne podpira NIH. običajna praksa v študijskem objavo je za avtorja dodeliti avtorske pravice na članek ali knjigo na založnika. Ko avtor ni več lastnik avtorskih pravic, lahko avtor ne nadzirajo več, kaj je uporabljena članka. Pred dodelitvijo avtorskih pravic v članku, bi Stanford avtorji se prepričajte, da razumejo, kaj se lahko uporablja na članek po tem, ko je objavljen članek. Premislite, če bi lahko te možnosti smiselna:

 • Namesto odobritvi vaše avtorske pravice na izdajatelja revije, namesto da odobri izdajatelja licence, glejhttp://library.stanford.edu/scholarly_com/rights.html za licenco model, ki bi ti lahko zaposlujejo;
 • Izdajanje revij v odprtem dostopu, in
 • Dodeljevanje avtorske pravice na revijo, z licenco nazaj od revije do avtorja, ki omogočajo avtorju, da:
 • (1) delovno mesto na institucionalni spletni strani v PDF formatu
  (2) predelovati,
  (3) naredijo kopije za izobraževalne namene
  (4) omogočajo drugim, da naredijo kopije za izobraževalne namene
  (5) enake pravice za Stanford / s poreklom institucije

Za več informacij in virov, glej:
Znanstvena komuniciranje in založništvo vprašanja: http://library.stanford.edu/scholarly_com/index.html
Avtor pravice Dodatek: http://www.arl.org/sparc/author/addendum. html
Create Change: http://createchange.org/

Objavljanje informacij za raziskave, ki jih podpira NIH. Leta 2008 National Institutes of Health izvajajo javno politiko dostopa, ki zahteva, da se digitalno kopijo vseh raziskovalnih publikacij, ki jih podpira NIH sredstev predložiti PubMed Central, spletno javno skladišče, v 12 mesecih prvotni objavi. Več informacij o politiki NIH so na voljo na spletni strani na naslovu NIH http://publicaccess.nih.gov/. Stanford je Lane Medical Library ponuja tudi "kratko" povzetek zahtev:http://lane.stanford.edu/help/openaccess/nihpolicy.html.

Šola za šolstvo pobude Odprti dostop. Junija 2008 je šola za šolstvo fakultete opravil odprtem dostopu pobudi, v kateri fakultete članov iz šole morali dodati dodatek za objavo pogodbe, ki je avtor priložiti Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno License za vse publikacije, tako da se lahko spravijo v skladišču Stanford. Fakulteta članov lahko zahteva opustitev te politike iz urada Dean. Za več informacij si oglejte http://ed.stanford.edu/faculty-research/open-archive/oapolicy.

Nazaj na vrh


AVTORSKE IN FAIR VIRI UPORABE

Copyright Lastništvo Stanford politiki. copyright politiko univerze ugotovi, da so vse pravice na avtorske pravice, ne glede na njihovo obliko izražanja, še vedno z ustvarjalca, razen v posebnih primerih, ko zakon ali University politike zahtevajo drugače. Za več informacij se obrnite na politiko nahttp://www.stanford.edu/dept/DoR/rph/5-2.html.

Fair Uporaba Stanford virov. Nadaljnje smernice in uporaben material, se nahajajo na http://fairuse.stanford.edu.

Smernice za kopiranje Classroom. Te smernice je pripravil Avtorji League of America in združenja založnikov v ZDA.http://caselaw.lp.findlaw.com/casecode/uscodes/17/chapters/1/sections/section_107.html

Smernice za didaktična gradiva. Te smernice je pripravil konzorcij University College in multimedijskih centrov.http://www.libraries.psu.edu/mtss/fairuse/default.html

Nadaljnjo pomoč. obrnite Lauren Schoenthaler v uradu generalnega svetovalca pri lks@stanford.edu.

Nazaj na vrhPublished (Last edited): Dec 7 , source: http://library.stanford.edu/libraries_collections/copyright_reminders/index.html#internet